Site menu
News topics
Yeni Xəbərlər [338]
Azərbaycan [58]
Siyasət [72]
Maraqli və Lazımlı [43]
Şəkillər [137]
Musiqi [58]
Videolar [4]
Məşhurlar [147]
Sevgi [35]
Yumor [8]
Texnalogiya/Internet/Mobil dünya [60]
Avto dünya [20]
Qadın dünyasi [29]
Tibb-Təbabət/Münəccim [38]
Spor-idman [72]
Ordan-burdan [254]
Login form
News calendar
Search
Site friends
Tag Board
Our poll
Forum Yenidən İstifadəyə verilsinmi ?
1. Bəli
2. Xeyr
Tam səslər: 23


Cəmi online: 1
Qonaq: 1
İstifadəçi: 0

Bazar günü, 2024-05-12, 16.04MainRegistrationLogin
Qeribler.com
Welcome Qonaq | RSS
Main » 2008 » Mart » 16 » Qalatasara 1-0 Anakarasporu uddu.Turkiye super liqasi.
Qalatasara 1-0 Anakarasporu uddu.Turkiye super liqasi.
12.25

AYKUT TUTTU, KARAN ATTI! 0-1

Turkcell Süper Lig'de 26. hafta mücadelesinde Ankaraspor ile Galatasaray Yenikent ASAŞ Stadı'nda karşı karşıya geldi. Teknik direktör Feldkamp'ın takımın başında olmadığı iki maçta da puan kaybeden Galatasaray, bu sendroma Ankaraspor karşısında son verdi ve karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 25. dakikasında Ümit Karan'dan geldi. Öte yandan Galatasaray'da 23. haftada Orkun Uşak'tan kaleyi devralan Aykut Erçetin, son haftalardaki başarılı performansını Ankaraspor karşısında da sürdürerek Ümit Karan ile berabere galibiyetin mimarlarından oldu.

Galatasaray, Ankaraspor deplasmanından aldığı kritik galibiyetle, Turkcell Süper Lig'de puanını 57'ye yükselterek maç fazlasıyla da olsa liderliğe yükseldi. Galatasaray, 25. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda Denizlispor'u konuk edecek. Saffet Susiç yönetiminde galibiyete hasret kalan Ankaraspor ise 24 puanda kalarak küme düşme hattının sıcaklığını hissetmeye başladı.

FELDKAMP YİNE YOK
Ankaraspor ile karşılaşan Galatasaray'ın başında antrenör Ahmet Akcan sahaya çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle doktorların Ankara'ya gitmesine izin vermediği teknik diretör Karl Heinz Feldkamp, bu sezon 3. kez takımından ayrı kaldı. Sarı-kırmızılı takım, daha önce Alman teknik adamın yokluğunda UEFA Kupası grup karşılaşmasında Austria Wien ve Süper Lig maçında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile 0-0 berabere kalmıştı. Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı bulunan Song'un yanı sıra Hasan Şaş, Barusso, Carrusca ve Serkan Çalık başkent deplasmanına getirilmedi.

FORVETTE NONDA VE ÜMİT
Ligde Yenikent ASAŞ Stadı'na ilk kez gelen Galatasaray'da, antrenör Ahmet Akcan, Ankaraspor karşısında forvet hattında Ümit Karan-Nonda ikilisine şans verirken, Hakan Şükür'ü yedek soyundurdu. Süper Lig'de düşme hattında bulunan ve zor günler geçiren Ankaraspor'da ise Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç oynamama cezasına çarptırılan Neca dışında eksik futbolcu yok. Mavi-beyazlı ekipte, Hikmet Karaman'ın yerine göreve getirilen teknik direktör Saffet Susiç, Galatasaray'dan sezon başında kiralanan Orhan Ak'ı yedek kulübesinde oturturken, Emre Aşık'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

ANKARASPOR İYİ BAŞLADI!
Temposuz başlayan karşılaşmada iki takım da topa sahip olmak için orta sahada büyük bir mücadele verdi. Hikmet Karaman'ın takımdan gönderilmesinden sonra yeni teknik direktörü Saffet Susiç yönetiminde daha disiplinli, dirençli ve disiplinli bir futbol sergileyen Ankaraspor, ilk tehlikeli atağını karşılaşmanın 3. dakikasında De Nigris ile geliştirdi... Adem'in uzun pasında kaleci Aykut ile karşı karşıya kalan De Nigris müsait durumda meşin yuvarlağı ağlara göndermek yerine kendini yere bırakıp, hakem Yunus Yıldırım'dan penaltı bekleyince Ankaraspor yüzde yüz bir gol pozisyonundan oldu.

ASLAN PANİK YAPTI
Maça panik içerisinde başlayan Galatasaray ise kendi sahasından uzun toplarla çıkarak rakibinin gardını kırmaya çalıştı. Çok adamla hücum ettiği her dakikada, savunmada büyük sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılar, özellikle maçın hemen başında Tita'nın sol kanattaki etkinliğine karşı koymakta zorlandı... Dakikalar 11'i gösterdiğinde Yenikent ASAŞ tribünlerini dolduran Ankarasporlu taraftarlar gol diye ayaklandı ama Aykut kalesinde devleşti. Tita'nın sol kanattan altı pasa ortasına iyi yükselerek kafayı vuran Özer, Aykut'un parmaklarına takıldı! Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde etkili bir Ankaraspor, benliğini kaybetmiş bir Galatasaray vardı Yenikent ASAŞ'ta.

NONDA KAÇIRDI! ÜMİT KARAN AFFETMEDİ
Dakikalar geçtikçe Ankaraspor baskısını kıran Galatasaray, maçtaki ilk tehlikeli atağını 22'de Nonda ile yakaladı. Emre'nin savunmadan attığı uzun pası Ümit Karan kafasıyla Nonda'nın önüne bıraktı... Bir kaleci bir de Nonda kaldı ceza sahası içerisinde! Ama olmadı... Transfer olduğu günden bu yana attığı kritik gollerle sarı-kırmızılılara hayat veren Nonda, bu kez müsait durumda golü yapamadı. Bu pozisyondan sonra daha etkili bir performans sergilemeye başlayan Galatasaray, Lincoln'ün de sorumluluk almasıyla oyunu rakip yarı alana yıktı. İlk 15 dakikalık bölümün aksine orta sahada daha fazla pas yapan, rakip yarı alanda yıkıcı bir pres yapan Galatasaray, iyi futbolunun meyvesini 25. dakikada Ümit Karan'ın attığı şık golle aldı!

TİTA'NIN ÇIRPINIŞLARI...
Golden sonra daha kontrollü bir futbol sergileyen Galatasaray, hücum hattında sadece Nonda'yı bırakarak takım savunmasına geçti. Maça iyi başlamasına rağmen, oyun istikrarını sağlayaman Ankaraspor ise oyunu kanatlara yayarak Mehmet Yılmaz ve De Nigris'in hava hakimiyetinden yararlanmanın planlarını yaptı. Özellikle Tita'nın Galatasaray savunmasını hırpalaması ve dengesini bozmasıyla ilk yarının son bölümlerinde kontrolü eline geçiren evsahibi takım Ankaraspor, 41'de De Nigris'in uzaktan attığı sert şutla Galatasaray kalesini yokladı ama gol çıkmadı. Ev sahibi takım Ankaraspor'un ilk yarının son dakikalarındaki baskılı futbolu sonuç vermedi ve soyunma odasına istediğini alarak giden taraf Galatasaray oldu.

AYKUT 'BENİ UNUTMAYIN' DEDİ
İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da baskılı başlayan taraf Ankaraspor oldu. İlk yarıdaki oyun şablonundan ödün vermeyen Ankaraspor teknik direktörü Saffet Susiç'in yaptığı en kritik müdahale Tayfun'u orta sahaya daha yakın oynatması oldu. İkinci yarıda kalabalık bir orta saha ile mücadele eden Ankaraspor, önce rakibi durdurmak ardından da skordaki dengeyi yakalamak istedi. Dakikalar geçtikçe baskısını artıran Ankaraspor, 49. dakikada De Nigris ile beraberlik golüne çok yaklaştı ama Aykut'un ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kalesinde başarılıydı. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde beraberliği yakalamak için büyük bir çaba serfeden Ankaraspor, De Nigris ve Mehmet Yılmaz'ın son vuruşlarda etkisiz olmasıyla bir türlü sonuca gidemedi. Galatasaray'da ise oynanan futbol kimseyi tatmin etmedi! Özellikle Arda'nın sorumluluk almaktan uzak yapısı, maç içerisinde ufak bir sakatlık yaşaması ve belki de bu sezon kötü futbollarından birini Ankaraspor karşısında sergilemesi sarı-kırmızılıları sahada adeta 10 kişi bıraktı.

SKORU KORUYAYIM DERKEN...
Ümit Karan'ın 25. dakikada attığı golden sonra daha kontrollü bir futbol sergilemesi ipleri Ankaraspor'un eline bıraktı. Skor avantajını korumak için oyunu kendi sahasında kabul eden Galatasaray, defanstan atılan şişirme toplarla ileri üç elemanlarını buluşturarak bir gol daha bulmak istedi. Ancak ikinci yarıda Yenikent ASAŞ'ta o kadar kötü bir Galatasaray vardı ki, bırakın aradaki farkı arttırmayı orta sahada top kontrolü bile yoktu! Karşılaşmanın 55. dakikasın toplama oynama oranlarının %55'e, %45 Ankaraspor lehine olması ise oynanan futbol hakkında küçük ipuçları veriyordu...Dakikalar geçtikçe doldur-boşalt futboluna dönen Galatasaray 61. dakikada Ümit Karan'ın 25 metreden attığı ser şutla Ankaraspor kalesini yokladı... Meşin yuvarlak fileler yerine direkte patlayınca Galatasaray mutlak bir golden oldu...

3 ATAK 1 GOL!
65 dakikalık periyotta Senecky'in koruduğu kaleyi üç kez yoklayan ve bunların birinden gol çıkaran Galatasaray'da teknik direktör Ahmet Akçan oyuna hemen müdahale ederek Arda Turan'ın yerine Ayhan Akman'ı sahaya sürdü. Ayhan'ın oyuna girmesinden sonra daha derli toplu bir futbol oynamaya başlayan Galatasaray, daha fazla pas yaparak rakibin oyuna hükmetmesini engelledi. Ahmet Akçan'ın 'Ayhan' müdahalesi Galatasaray'ın çehresini değiştirirken, rakip takım Ankaraspor daha fazla risk almaya başladı. Skoru eşitlemek için mutlak bir gole ihtiyacı olan Ankaraspor'da teknik direktör Saffet Susiç, Ahmet Akçan'ın 'Ayhan' hamlesine Murat Tosun ile cevap verdi. Bir santranç oyunu şeklinde 70. ve 80. dakikalık bölümde iki takımında atakları sonuç vermedi... Mücadelenin son dakikalarında kontrolü kaybederek 7 kişiyle hücum etmeye başlayan Ankaraspor'un beraberliği yakalama çabaları Galatasaray kalecisi Aykut'a takıldı ve karşılaşma Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Tita'nın uzun pasında kaleci Aykut'un boşa çıktığı topla ceza sahası içinde buluşan De Nigris, Aykut'tan sıyrılmaya çalışırken dengesi kaybedip düşünce takımını mutlak bir golden etti.
7. dakikada Özer'in sağ kanattan yaptığı ortaya Mehmet Yılmaz'ın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Aykut gole izin vermedi.
13. dakikada Özer'in kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Aykut'ta kaldı.
23. dakikada Ümit Karan'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Nonda'nın vuruşunda, top kaleci Senecky'den döndü. Dönen top Nonda'nın önüne düşerken, hızlı davranan Senecky gole izin vermedi.
25. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında, ceza sahası içinde topla buluşan Nonda meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Ümit Karan'a gönderdi. Ümit Karan da bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
35. dakikada De Nigris'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Adem'in sert vuruşunda, top üstten auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Tita'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Aykut iki hamlede topa sahip oldu.
60. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ümit Karan'ın yerden yaptığı sert vuruşta, top direkten oyun alanına döndü.
74. dakikada Ayhan'ın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa Lincoln'ün bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
84. dakikada Servet'in ayağının altından kaçırdığı topu önünde bulan Tayfun'un müsait pozisyonda vuruşunda, kaleci Aykut topu çelmeyi başardı. Dönen topa De Nigris'in yaptığı vuruşta, Aykut bir kez daha gole izin vermedi.

STAT: Yenikent ASAŞ
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç
ANKARASPOR: Senecky, Hamilton, Tayfun, Emre Aşık, Erhan Albayrak, Özer  (Murat Tosun dk. 68), Hürriyet, Adem  (Ediz dk. 80), Tita  (Murat Akyüz dk. 80), Mehmet Yılmaz, De Nigris
YEDEKLER: Gökhan, Muhammet Yoldaş, Orhan Ak, Eren
TEKNİK DİREKTÖR: Saffet Susic
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Barış  (Mehmet Güven dk. 82), Mehmet Topal, Lincoln, Arda  (Ayhan dk. 55), Ümit Karan  (Bouzid dk. 87), Nonda
YEDEKLER: Orkun, Okan, Hakan Şükür, Volkan
TEKNİK DİREKTÖR: Ahmet Akcan
GOL: Ümit Karan (dk. 25)

Category: Spor-idman | Views: 1025 | Added by: Pervion | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
2008-03-16
2. niyazi (Milan_yek) [Giriş ]

qalatasaray lox hahahaha

2008-03-16
1. Pervin (Pervion) [Giriş ]

umit karan yek

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024