Site menu
News topics
Yeni Xəbərlər [338]
Azərbaycan [58]
Siyasət [72]
Maraqli və Lazımlı [43]
Şəkillər [137]
Musiqi [58]
Videolar [4]
Məşhurlar [147]
Sevgi [35]
Yumor [8]
Texnalogiya/Internet/Mobil dünya [60]
Avto dünya [20]
Qadın dünyasi [29]
Tibb-Təbabət/Münəccim [38]
Spor-idman [72]
Ordan-burdan [254]
Login form
News calendar
Search
Site friends
Tag Board
Our poll
Forum Yenidən İstifadəyə verilsinmi ?
1. Bəli
2. Xeyr
Tam səslər: 23


Cəmi online: 1
Qonaq: 1
İstifadəçi: 0

Bazar günü, 2024-05-12, 07.03MainRegistrationLogin
Qeribler.com
Welcome Qonaq | RSS
Main » 2008 » Mart » 11 » En zorlu sınavlardan TUS'un birincisi Rizvan İmamaliyev (sağda) olurken, ikinciliği de vatandaşı Metin İbrahimov elde etti.
En zorlu sınavlardan TUS'un birincisi Rizvan İmamaliyev (sağda) olurken, ikinciliği de vatandaşı Metin İbrahimov elde etti.
20.15
http://www.memurlar.net/common/images/press/7.gifƏn çox bilən Qərib Azəri tələbəmiz :)

'Türkiye'nin en zor sınavı' kabul edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) zirveye Azeri öğrenci çıktı. 15 bine yakın doktorun uzmanlık için yarıştığı sınavda birinci olan Rizvan İmamaliyev, temel bilimlerde 77,321; yabancı dilde 97 puan aldı ve Hacettepe Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nı kazandı.

En zorlu sınavlardan TUS'un birincisi Rizvan İmamaliyev (sağda) olurken, ikinciliği de vatandaşı Metin İbrahimov elde etti.

 

  En zorlu sınavlardan TUS'un birincisi Rizvan İmamaliyev (sağda) olurken, ikinciliği de vatandaşı Metin İbrahimov elde etti.

En zorlu sınavlardan TUS'un birincisi Rizvan İmamaliyev (sağda) olurken, ikinciliği de vatandaşı Metin İbrahimov elde etti.

Her Azeri gibi Türkiye'yi çok sevdiğini belirten İmamaliyev, "Bizde doktorluk eğitimi için genellikle Moskova tercih edilir. Ben Türk müteşebbislerin açtığı Bakü'deki Türk koleji mezunuyum. Öğretmenlerim Türk üniversitelerinin tıptaki başarılarını anlatınca yatay geçişle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne geldim." dedi. Azerbaycan'daki Biyoloji Olimpiyatı'nda da altın madalya kazanan İmamaliyev, Türk öğretmenlerin Türkiye'deki üniversiteleri cazibe merkezi haline getirdiğine dikkat çekti.

Uzmanlık sonrası ülkesine dönerek Azerbaycan'a hizmet etmek istediğini belirten İmamaliyev, "Benim bölümüme ülkemde çok ihtiyaç var. Kendimi yetiştirerek ülkeme hizmet etmek istiyorum." şeklinde konuştu. Geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) ikinciliği de yine Azeri bir öğrenci kazandı. Temel bilimlerde 77,114 puan alarak Rizvan İmamaliyev'in ardından ikinci olan Metin İbrahimov, klinik bilimlerde ise 76,960 puanla birinci oldu. Çapa Tıp Fakültesi mezunu Metin İbrahimov, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nı kazandı. Türkiye'de yetişen doktorların Azerbaycan'ın en iyi doktorları olduğunu ifade eden Metin İbrahimov, "Ailemin Türkiye'ye büyük sevgisi vardı. Babam küçüklüğümden itibaren bana Türkiye sevgisi aşılamıştı. O yüzden tıp eğitimi için Türkiye'yi tercih ettim." dedi. Azeri öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı yaptığını vurgulayan Metin İbrahimov, üniversitelerdeki yabancı öğrenci kontenjanının artmasıyla bu ilişkilerin daha da artacağını sözlerine ekledi.

Zaman

Bu haber 1,605 defa okundu.

Category: Yeni Xəbərlər | Views: 1003 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 4
2008-04-15
4. xancan (admin) [Giriş ]

mende tus birincisi olacam biggrin

2008-04-15
3. ecrin (huseynzade) [Giriş ]

halal olsun..tibbi secmek ozu bir cesaretdi hele bele bir imtahan qazanmaq, 1ci olmaq qehremanliqdi..insallah bele savadli genc hekim ordusunun sayesinde azerbaycanin indiki 3qepiye deymez hekimleri ozlerine hekim demekden el cekerler

2008-03-12
2. Senan_Mammadow (Sago) [Giriş ]

halal olsun

2008-03-11
1. patriotka_RS (patriotka) [Giriş ]

Halaldiii qardashlara.Allah bele ogullari bu vetene cox gormesin ,AMIN!

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024