Site menu
News topics
Yeni Xəbərlər [338]
Azərbaycan [58]
Siyasət [72]
Maraqli və Lazımlı [43]
Şəkillər [137]
Musiqi [58]
Videolar [4]
Məşhurlar [147]
Sevgi [35]
Yumor [8]
Texnalogiya/Internet/Mobil dünya [60]
Avto dünya [20]
Qadın dünyasi [29]
Tibb-Təbabət/Münəccim [38]
Spor-idman [72]
Ordan-burdan [254]
Login form
News calendar
Search
Site friends
Tag Board
Our poll
Forum Yenidən İstifadəyə verilsinmi ?
1. Bəli
2. Xeyr
Tam səslər: 23


Cəmi online: 1
Qonaq: 1
İstifadəçi: 0

Bazar Ertəsi, 2024-05-06, 06.03MainRegistrationLogin
Qeribler.com
Welcome Qonaq | RSS
Main » 2008 » Mart » 28 » Grant Fenerbahçe için ne dedi?
Grant Fenerbahçe için ne dedi?
22.59

28 Mart 2008 Cuma 09:45

Chelsea’nin menajeri Grant, iki takımın eşleşmesi ile ilgili olarak ilk kez geniş çaplı düşüncelerini aktardı.

İsrailli teknik adam, “Rakibimizin ne kadar tehlikeli bir ekip olduğunun farkındayım. Zaten Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8’e kalan her kulüp büyüktür. Ancak Chelsea için sezon başında konulan her hedef, ulaşılması zorunlu hedeflerdir. O yüzden kimseden korkmayız” dedi

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Chelsea’nin çok tartışılan menajeri Avram Grant, iki takımın eşleşmesi ile ilgili olarak ilk kez geniş çaplı düşüncelerini aktardı.

Hafta arası oynanan milli maçlar nedeniyle ülkesi İsrail’e giden Grant soruları  yanıtlarken, Türkiye’ye gelecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Fenerbahçe’nin başarılarını önemsediğini ve rakiplerine büyük saygı duyduğunu belirten Grant, “Yetenekli oyunculardan kurulu bir takımla karşılaşacağız. 11 yıl önce Maccabi Tel Aviv’i çalıştırdığım sırada Fenerbahçe’ye karşı oynamıştık. Ne kadar tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunun farkındayım. Özellikle bu sezon elde ettiği sonuçlar da bunu kanıtlıyor. Zaten Şampiyonlar Ligi’nde son 8’e kalan hiçbir kulüp tartışılmayacak, büyük kulüplerdir. Bu aşamaya gelen takımlar arasında da büyük farklar olmaz. Ancak Chelsea takımı da kimseden korkmaz. Bunu da unutmamak gerek” dedi.

‘Baskı olamaz’
Oynayacakları tüm rakipleri yakından takip ettiklerinin de altını çizen Avram Grant, “Bu yolla rakiplerimizi en ince ayrıntılarına kadar tanıyoruz. Böylelikle daha iyi hazırlanıyoruz. Şunu da söylemeliyim ki, Fenerbahçe benim Avrupa’da kişisel olarak da takip ettiğim önemli takımlar arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Grant, Chelsea’nin üzerinde bir baskı olup olmadığı yönündeki sorumuza ise “Kesinlikle olmayacaktır. Çünkü zirveye ulaşmak ve orada kalabilmek için farklı düşüncelerle çalışmayı öğrenmek gerekir. Zihinsel çalışma maça hazırlanmanın önemli bir parçasıdır. Chelsea için sezon başında konulan her hedef, ulaşılması zorunlu hedeflerdir. Bu seviyeye gelen takımların motivasyonu sadece baskıyla ilgili değildir. Sezon boyunca baskı altında olmak futbolcuların yeteneklerini de kısıtlar. Ancak Şampiyonlar Ligi hedefi, tabii ki en büyük amacımız ve mutlaka Moskova’daki finalde olmak istiyoruz” yanıtını verdi.

‘Anelka büyük yetenek’
Anelka ile Fenerbahçe’yi karşılıklı konuşma fırsatı bulamadığını da söyleyen Chelsea’nin menajeri, “Anelka’yı transfer ederek önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Arsenal karşısında da kazanmamızda baş rolü oynadı. Ona ve yeteneklerine büyük saygım var. Fenerbahçe karşısında bizim önemli kozlarımızdan biri olacaktır” yorumunu yaptı.

“Sevilla maçı öncesi İspanyol ekibi ve basını Fenerbahçe’yi küçümsemişti. Bu kez İngiltere’de durum biraz daha farklı. Başka bir rakip tercih eder miydiniz?” sorusunu ise Grant “Hiçbir zaman rakipleri başa çıkabileceğimiz veya çıkamayacağımız diye tanımlamıyoruz. Her maç için kendimizi rakibe göre farklı bir taktikle hazırlamaya çalışıyoruz. Bu birikimi de oynadığımız farklı takımlardan elde ettiğimiz tecrübeyle oluşturuyoruz ve tabii ki rakibimiz kim olursa olsun ciddiye alıyoruz” ifadeleriyle yanıtladı.

İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu ve ailecek tatile gelmeyi düşündüklerini de kaydeden Grant, sözlerini şöyle noktaladı:

“Para kesinlikle başarının tek sebebi olarak gösterilemez. Bununla birlikte yetenekli bir takım ve iyi antrenman metodları da gereklidir. Birçok maçta teknik direktör olarak yapmak istediklerimi başardığımı ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Fakat hedeflerimiz hâlâ bize oldukça uzakta duruyor.”

Category: Spor-idman | Views: 611 | Added by: Pervion | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024