Site menu
News topics
Yeni Xəbərlər [338]
Azərbaycan [58]
Siyasət [72]
Maraqli və Lazımlı [43]
Şəkillər [137]
Musiqi [58]
Videolar [4]
Məşhurlar [147]
Sevgi [35]
Yumor [8]
Texnalogiya/Internet/Mobil dünya [60]
Avto dünya [20]
Qadın dünyasi [29]
Tibb-Təbabət/Münəccim [38]
Spor-idman [72]
Ordan-burdan [254]
Login form
News calendar
Search
Site friends
Tag Board
Our poll
Forum Yenidən İstifadəyə verilsinmi ?
1. Bəli
2. Xeyr
Tam səslər: 23


Cəmi online: 1
Qonaq: 1
İstifadəçi: 0

Şənbə, 2024-05-04, 22.04MainRegistrationLogin
Qeribler.com
Welcome Qonaq | RSS
Main » 2008 » Yanvar » 11 » İngilis esker intihar etdi....
İngilis esker intihar etdi....
22.18

İngiliz askerin onur intiharı

Irak'a gönderilecek İngiliz asker, çocuklara ateş etme emri alabileceğini duyunca, bunu yapamayacağın söyleyerek intihar etti. İşte İngiltere'yi sarsan intihar olayı:

St Augustine Katolik Okulu'ndan mezun olan 19 yaşındaki İngiliz Jason Chelsea, orduya katıldıktan sonra ilk görevi olan Irak'a gönderilmek için eğitilmeye başladı.

2003 yılından bu yana 115 İngiliz askerin yaşamını yitirdiği Irak'a hareketinden önce zorlu bir eğitime tabi tutulan Chelsea, çocuklara ateş etmek zorunda olduğunu öğrenince buna karşı çıktı.

Chelsea, ailesine, eğitim sırasında kendisine Irak'ta intihar bombacı olduğundan şüphelenilen çocuklara gerekirse ateş etmesinin emredilebileceğinin söylendiğini aktardı.

İngiliz The Independent gazetesinin manşetinde yer alan haberlere göre Chelsea, kendisinden çocuklara ateş edilmesinin istenebileceği haberini ailesine verdikten iki gün sonra, önce aşırı dozda ağrı kesici aldı, ardından da bileklerini keserek intihar etti.

ÖLÜM DÖŞEĞİNDE ANNESİNE "ÇOCUKLARI ÖLDÜREMEM" DEDİ

Er Chelsea'nin ölmek üzereyken kendisini bulan annesi Kelly Chelsea'ye, "Oraya gidip küçük çocuklara ateş edemem. hangi tarafta olurlarsa olsunlar. Yapamam, Irak'a gidemem" dediği bildirildi.

Chelsea'nin babası Tony Chelsea de "Oğlum son dönemde çok üzgündü ama nedeni söylemişti. Neden korktuğunu ölüm döşeğinde söyledi" dedi.

"İKİ YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BOMBA TAŞIYABİLİR"

Tony Chelsea, "Jason ona gerekirse çocuklarla savaşmak zorunda kalabileceğinin, onlara ateş etmesinin gerekebileceğinin çünkü çocukların intihar bombacısı olabileceğinin söylendiğini aktardı. O, bu konudaki politikanın 'önce ateş et sonra soru sor' olduğunu belirtti" dedi.

Kelly Chelsea, "Oğlum eğitimde iki yaşındaki çocukları bile bomba taşıyabileceğinin ve gerekirse hem kendisini hem de arkadaşlarını korumak için bu yaştaki çocuklardan birini vurması gerekebileceğinin öğretildiğini söyledi" dedi.

Kelly Chelsea, "Bence Irak'a gönderilmeden önce askerlere verilen eğitim tekrar gözden geçirilmeli" diye konuştu. İngiliz savunma bakanlığı, Chelsea'nin ölümü ile ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu

Category: Ordan-burdan | Views: 638 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024