Site menu
News topics
Yeni Xəbərlər [338]
Azərbaycan [58]
Siyasət [72]
Maraqli və Lazımlı [43]
Şəkillər [137]
Musiqi [58]
Videolar [4]
Məşhurlar [147]
Sevgi [35]
Yumor [8]
Texnalogiya/Internet/Mobil dünya [60]
Avto dünya [20]
Qadın dünyasi [29]
Tibb-Təbabət/Münəccim [38]
Spor-idman [72]
Ordan-burdan [254]
Login form
News calendar
Search
Site friends
Tag Board
Our poll
Forum Yenidən İstifadəyə verilsinmi ?
1. Bəli
2. Xeyr
Tam səslər: 23


Cəmi online: 1
Qonaq: 1
İstifadəçi: 0

Şənbə, 2024-05-04, 23.43MainRegistrationLogin
Qeribler.com
Welcome Qonaq | RSS
Main » 2008 » Yanvar » 11 » Ermeniye buda azdi
Ermeniye buda azdi
21.52
ERMENİSTAN ORDUSU DELİRİYOR
 
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nde, geçen yıl yaşanan firar, darp ve intihar olaylarının bir önceki yıla göre iki kat arttığı öğrenildi.

 

Ermenistan İnsan Hakları Komisyonu tarafından Nisan 2006 ilk haftası içinde yayınlanan raporda; 2005 yılı içerisinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nde 27 adet intihar vakası gerçekleştiği ve bahse konu intiharların büyük bir çoğunluğuna orduda görevli subayların astlarına yönelik davranışlarının neden olduğu ifade edildi.

 

Komisyon Başkanı Artyom Tovmasyan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Dilican, İcevan, Qukark, Armavir, Spitak ve Gümrü'deki askeri birliklerde görevli askerlerin psikolojik ve fiziksel durumlarının kötü olduğunu belirtti. Subaylar tarafından askerlere yönelik 75 adet kötü muamele vakasının gerçekleştiğini belirten Tovmasyan, Ocak 2006 tarihinden bu yana, 19 askerin silahları ile birlikte firar ettiğini, son sekiz ayda Yukarı Karabağ'da konuşlu askeri birliklerden gerçekleşen 47 firar vakasının ise rekor bir sayı olduğunu söyledi.

 

Öte yandan, 13 askerin intihar ettiğini, son olarak Nisan 2006’nın ilk haftasında Armavir'de görevli onbaşı Tigran Cimarityan ve Spitak'ta konuşlu 145. Piyade Alay'ında görevli er Nişan Kriporyan'ın intihar ettiklerini de sözlerine ekleyen Tovmasyan, intihar sayısının geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslanmayacak oranda artış gösterdiğini ifade etti.

 

Tovmasyan açıklamasında; askerlerin uygunsuz koşullarda yaşaması ve Cermula'daki 132. Piyade Alay'ında görevli çok sayıda askerin verem teşhisiyle Nisan 2006 başında hastaneye kaldırılması hususlarına da yer verirken, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın, askerlerin ihtiyaçları için harcanması gereken parayı silah alımında kullanması konusunu özellikle vurguladı.

 

Ermenistan ordusunda görevli askerlerin sıkıntılarına ilişkin olarak Ermenistan Asker Anaları Cemiyeti Başkanı Nazik Gülbencanyan tarafından yapılan açıklamada ise; “Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ndeki askerlerin, general ve albayların evlerinde hizmetçi ve ucuz işçi olarak çalıştırıldıkları, ayrıca askerlik çağına gelen gençlerin ailelerinden, çocuklarının iyi yerlere yerleştirilmeleri karşılığında 400 ila 2000 ABD Doları arasında rüşvet istendiği, rüşvet vermek istemeyen ailelerin oğullarının Yukarı Karabağ ya da Azerbaycan sınırına gönderileceği yönünde tehdit edildiği” iddia edildi.

 

Ermenistan Demokrasi Cemiyeti Başkanı Kayane Kapitukyan ise; rüşvet ve yolsuzluğun Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nde olağan bir uygulama haline geldiğini ve üst düzey subayların rüşvet yoluyla elde ettikleri gelir sayesinde Erivan'da 300-400 bin ABD Doları değerinde villa sahibi olduklarını ileri sürdü. Askerlerin psikolojik durumlarının her geçen gün daha da bozulduğunu belirten Kapitukyan, İcevan'da konuşlu askeri bir birlikte görev yapan A.Karapetyan ve M.Balumyan isimli iki askerin komutanları Yüzbaşı K.Surenyantisi'yi öldürdükten sonra, uzuvlarını keserek yediklerini ifade etti

Category: Yeni Xəbərlər | Views: 662 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024